Skip to content

Massage

Massage 1

Een massage is het uitvoeren van druk op de huid. Deze druk kan ontstaan door met de handen en vingers over de huid te drukken. Ook trilling, spanning of beweging van de huid kan gezien worden als massage. Ook al vindt massage altijd plaats op de huid, kan het ook invloed hebben op andere delen van het lichaam. Zo kunnen massages plaatsvinden om spieren los te masseren, maar ook om pezen, gewrichten of nog iets anders los te maken. Een massage vindt vaak plaats met massageolie, om de huid soepeler te maken. Bij een professionele massage lig je vaak op een massagetafel. Hierin zit dan ook een gat voor je gezicht, zodat je ook lekker ligt als je op je buik ligt.

Professionele massage

Bij massage Sassenheim kun je langskomen voor een professionele massage. Bij een professionele massage kun je er vanuit gaan dat de masseur een opleiding heeft gevolgd, waarin hij of zij de technieken van het masseren onder de knie heeft gekregen. Je kan naar zo’n massage komen voor meerdere redenen. Bij lichamelijke klachten, bijvoorbeeld van je spieren of gewrichten, kan een massage een oplossing zijn. Ook gaan veel mensen langs bij een masseur om te ontspannen. Zo’n ontspanningsmassage kun je vaak vinden bij een wellness. Hierbij ga je langs puur voor rust en ontspanning. Hierbij worden je spieren echter niet echt losgemaakt.

Holistische massage

Er zijn verschillende soorten massages te onderscheiden. Een soort massage is de holistische massage. Hierbij komen als eerste de lichamelijke aspecten aan bod. De masseur maakt hierbij je spieren los, zodat je weer vrijer en zonder pijn kunt bewegen. Echter, een holistische massage bevat nog een aspect. Naast het lichamelijke aspect, focust een holistische massage zich namelijk ook op de geest. Hiermee worden de emotionele, spirituele, sociale en mentale effecten van de massage bedoeld. Het is dus de bedoeling dat je je spanningen en emoties laat gaan. Dingen waar je over nadenkt bij zo’n massage is bijvoorbeeld hoe het met je gaat of wat de massage met je doet. Niet alleen je spieren gaan zich dus vrijer voelen na zo’n holistische massage, maar ook je geest krijgt meer vrijheid. Dit komt doordat je spanningen en emoties de ruimte geeft. Vaak kan ook je emotie of spanning op je spieren slaan. Door dit los te laten, krijgen dus ook weer je spieren meer vrijheid.

Massage

Een massage is het uitvoeren van druk op de huid. Deze druk kan ontstaan door met de handen en vingers over de huid te drukken. Ook trilling, spanning of beweging van de huid kan gezien worden als massage. Ook al vindt massage altijd plaats op de huid, kan het ook invloed hebben op andere delen van het lichaam. Zo kunnen massages plaatsvinden om spieren los te masseren, maar ook om pezen, gewrichten of nog iets anders los te maken. Een massage vindt vaak plaats met massageolie, om de huid soepeler te maken. Bij een professionele massage lig je vaak op een massagetafel. Hierin zit dan ook een gat voor je gezicht, zodat je ook lekker ligt als je op je buik ligt.

Professionele massage

Bij massage Sassenheim kun je langskomen voor een professionele massage. Bij een professionele massage kun je er vanuit gaan dat de masseur een opleiding heeft gevolgd, waarin hij of zij de technieken van het masseren onder de knie heeft gekregen. Je kan naar zo’n massage komen voor meerdere redenen. Bij lichamelijke klachten, bijvoorbeeld van je spieren of gewrichten, kan een massage een oplossing zijn. Ook gaan veel mensen langs bij een masseur om te ontspannen. Zo’n ontspanningsmassage kun je vaak vinden bij een wellness. Hierbij ga je langs puur voor rust en ontspanning. Hierbij worden je spieren echter niet echt losgemaakt.

Holistische massage

Er zijn verschillende soorten massages te onderscheiden. Een soort massage is de holistische massage. Hierbij komen als eerste de lichamelijke aspecten aan bod. De masseur maakt hierbij je spieren los, zodat je weer vrijer en zonder pijn kunt bewegen. Echter, een holistische massage bevat nog een aspect. Naast het lichamelijke aspect, focust een holistische massage zich namelijk ook op de geest. Hiermee worden de emotionele, spirituele, sociale en mentale effecten van de massage bedoeld. Het is dus de bedoeling dat je je spanningen en emoties laat gaan. Dingen waar je over nadenkt bij zo’n massage is bijvoorbeeld hoe het met je gaat of wat de massage met je doet. Niet alleen je spieren gaan zich dus vrijer voelen na zo’n holistische massage, maar ook je geest krijgt meer vrijheid. Dit komt doordat je spanningen en emoties de ruimte geeft. Vaak kan ook je emotie of spanning op je spieren slaan. Door dit los te laten, krijgen dus ook weer je spieren meer vrijheid.

Published inOntspanning

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *