Skip to content

Waarom zou je een explanimation laten maken?

explainer-video

Er zijn veel redenen waarom het een goed idee is om een explanimation te laten maken, maar de meest voor de hand liggende is dat je daarmee op een veel toegankelijkere manier informatie kunt overbrengen. Bij Feis Productions weten ze daar alles vanaf. Daar kun je namelijk al voor een aantrekkelijk tarief een explanimation laten maken. Een explanimation is als het ware een animatiefilmpje (er zit het woord ‘animation’ in) die een bepaalde boodschap moet verduidelijken of kracht bijzetten. Stel dat je op je website een verhaal wilt vertellen, over de werkwijze van je bedrijf bijvoorbeeld. Dan kun je dat natuurlijk allemaal uitschrijven en er foto’s of grafische beelden bijvoegen om het te verduidelijken. Mensen zijn echter van nature lui en zijn niet gauw geneigd om een hele lap tekst te lezen. Een animatiefilmpje aanklikken is echter vele malen makkelijker. Ze klikken gewoon op ‘play’ en kunnen daarna achterover leunen en de informatie tot zich nemen zonder er nog iets voor te hoeven doen.

Een explanimation laten maken voor je bedrijf

het grootste deel van de klanten van Feis Productions wil een explanimation laten maken voor hun bedrijf. Het animatiefilmpje wordt dan gebruikt om hun bedrijfsverhaal te vertellen, hun werkwijze of misschien zelfs een gebruiksaanwijzing van een bepaald product. Wat je je klant ook duidelijk wilt maken, een animatiefilmpje laat op zeer toegankelijke wijze veel informatie tegelijk zien, maar dan zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Door de grafische stijl en het gebrek aan al teveel poespas focust het filmpje zich op de kern, namelijk de informatie die je wilt overbrengen, en in combinatie met geluid en tekst kun je zo op een makkelijker manier een boodschap overbrengen.

Vertel je verhaal in bewegend beeld

Hoe tof is het dat je door een explanimation te laten maken jouw boodschap op heldere wijze kunt overbrengen en tegelijkertijd de kijker kunt vermaken?! Het leuke aan deze filmpjes is dat je er humor in kunt verwerken, en dat is met enkel een lap tekst net ietsje moeilijker. Een animatiefilmpje maakt jouw verhaal stukken persoonlijker en vermakelijker. Het kost de kijker weinig moeite om zijn of haar aandacht erbij te houden en dus kun je veel meer informatie overbrengen dan wanneer je deze persoon enkel een pagina vol tekst zou laten lezen. Mensen hebben namelijk van nature geen hele lange aandachtsspanne, en haken bij het lezen van een lange tekst al gauw af. Bij het kijken van een filmpje wordt het echter stukken lastiger om te filteren en bepaalde informatie te negeren, wat je doet als je snel over een stuk tekst kijkt. Je weet dus zeker dat wanneer iemand dat filmpje aanklikt en bekijkt je de volledige boodschap overbrengt en de kijker elk deel daarvan meekrijgt. Het is een slimme manier om te informeren en vermaken, waarbij de kijker meer een passieve rol krijgt. Wil jij ook zo’n tof animatiefilmpje laten maken? Kijk dan snel op de website van Feis Productions voor alle informatie en tarieven.

Published indiensten

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *